Bienal de teatro universitario

ESCENICASMiércoles Julio 4
jpg->pdf - ilovepdf.com


¿Dónde?
La Nau
Calle de la Universidad 2, 46003 Valencia
Ver Mapa
Cuándo

Miércoles 4 - 17:30h

Cuánto

Entrada libre¿Dónde?
La Nau
Calle de la Universidad 2, 46003 Valencia
Ver Mapa
¿Cuándo?

Miércoles 4 - 17:30h

How Much?

Entrada libre

La Nau acoge este miércoles 4 de julio la Bienal de teatro universitario, un maratón de artes escénicas que programa las últimas propuestas teatrales de jóvenes creadores. En esta muestra itinerante cada universidad participante dispone de 30 minutos para representar sus piezas, y tan solo 15 minutos para montar el escenario. Así, con este formato dinámico, es posible contemplar en un rato varias funciones, tanto clásicas como actuales.

Este es el programa de la Bienal de teatro universitario:


17:30 h

En defensa de la cultura 1937-2018 (fragment)de Javier Sahuquillo.

Direcció de Pep Sanchis i Josep Valero
Grup: ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València)

Sinopsi: Ells van conèixer Lorca, de veritat, no saps la devoció que senten per Federico, se’ls veu als ulls, els va canviar la vida, un home, un poeta, els va canviar la vida i aquesta ciutat està ara plena de poetes. Ells són necessaris. Guanyaran. Podem construir una República de poetes. Bergamín en serà el president, i Machado, ministre d’Educació. Alberti, ministre d’lnterior. Max Aub d’Exteriors, Maria Teresa León de Cultura, Concha Méndez de Treball i Dona … t’ho imagines? Tots ells, insuflats per Federico, mirant el món amb els seus ulls, amb la mirada del poeta que tant trobem a faltar. Un govern de poetes. Estem ací per a això, no recordes el discurs de Bergamín?


18:15 h

EN DEFENSA. Un concierto de despedida, de Lola Blasco.

Direcció d’Iván Jiménez
Grup: Aula de Teatre de la Universitat d´Alacant

Sinopsi: Un espectacle sobre joves, interpretat per joves; on es parla de la precarietat laboral, es reflexiona sobre l’exili, i sobre l’acceptació de la mediocritat. Un espectacle on es fan moltes preguntes.


19:00 h

Antígona de Sòfocles.

Traducció de Joan Castellanos i Vila
Direcció de Pep Anton Gómez
Grup: Aula de Teatre de la Universitat Pompeu Fabra

Sinopsi: (…) L’error és un fet freqüent en els homes, però l’home que ha comès un error deixa de ser un insensat i un dissortat, quan, després d’ensopegar amb el mal, hi posa remei i no mostra un capteniment inflexible. L’arrogància, en canvi, és creditora de l’estultícia. Sigues indulgent amb el mort i no vulguis batre qui ja està batut. Quina força mostres si mates de nou el qui ja és mort? Penso en el teu bé i per això et parlo raonablement. És agradable escoltar una persona que parla amb seny, si les seues paraules reporten una guany.


19:45 h

Una mirada, un pensament, d’Adan Rodríguez basat en poemes de Vicent Andrés Estellés.

Direcció d’Adan Rodríguez
Grup de Teatre de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

Sinopsi: Performance teatral basada en textos de Vicent Andrés Estellés que ens enarbora un cant antifeixista, una denúncia que es fa efectiva en l’espai entre dues estacions de tren. Una fuga a través del teatre i de la poesia, que alterna les imatges de la repressió i de la desesperança amb les de l’amor i la dignitat humana, en lluita constant per sobreviure l’una sota l’altra.


20:45 h

Quin Quadre!!!, del Grup de Teatre UIC Barcelona (redacció col·lectiva)

Direcció de Carles Bigorra
Grup de Teatre UIC Barcelona

Sinopsi: Un espectacle de creació col·lectiva, vital, carregat de joventut, música i humor. A través del joc teatral presenta una reflexió sobre què és art i què no és del tot art. Però d’això, ningú se’n salva, ni tan sols la mateixa obra d’art: els turistes que abusen de la pobra Gioconda, fent-li fotografies compulsivament en comptes de contemplar la seua bellesa; o les Meninas, que es barallen perquè hi ha rumors que esborraran algú del quadre; fins i tot Botticelli, que ha de veure com la seua Venus queda emmirallada amb les musses del segle XXI com la Beyoncé. Un viatge entre la seducció de l’art del passat i el present creatiu que ens farà passar una estona divertida.


21:30 h

Mary Frankestein de Mary Shelley

Direcció de Russell DiNapoli
Grup: Aula de Teatre de la Universitat Politècnica de la València

Sinopsi: En aquesta versió hi ha dues transgressions: l’esguerro és una dona i el seu creador el vertader monstre. En rebre el nom de Mary, la criatura comença a sentir-se més humana però el seu físic provoca el rebuig de tots. Abandonada pel seu creador i forçada a la solitud, la desolació que sent l’empeny a l’ira, com l’única forma de defensar la seua dignitat.

Comments

Más interesante

contenido

Entrevistas

Vamos almacenando imágenes en el subconsciente que con el tiempo afloran en nuevos puntos de vista

Por Irene Hego en Entrevistas